Több mint 1500 határsértőt kaptak el a rendőrök

menekültek
Migrants walk at the green border between Hungary and Serbia near Szeged, Hungary, on June 23, 2015. Hungary said it was building a four-metre (13-foot) high fence on its border with Serbia to keep out migrants, as the EU struggles to deal with a massive influx of people trying to reach Europe. AFP PHOTO / CSABA SEGESVARI
Vágólapra másolva!
Csongrád megye déli részén 1087 határsértőt, köztük 159 gyermeket tartóztattak fel a rendőrök. 
Vágólapra másolva!

Elfogtak két, embercsempészés bűntettével megalapozottan gyanúsítható sofőrt is Szegeden, a Tompai kapunál. Egy magyar férfi 24 embert – szír, palesztin, iraki és afgán állampolgárokat –, míg egy szlovák sofőr hat szíriai határsértőt szállított. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Óriási a nyomás a déli határon Forrás: AFP/Csaba Segesvari

Az országban tiltott határátlépés miatt

pénteken összesen 1516 embert fogtak el a rendőrök,

egy esetben közokirat-hamisítás öt gyanúsítottal szemben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Mint arról az origo is beszámolt, százhat embert zsúfolt egy kisteherautóba egy embercsempész, az afgán, szír és iráni állampolgárok majdnem megfulladtak a sofőr által Mórahalmon hagyott járműben.

Orbán: Új népvándorlás

Orbán Viktor pénteken arról beszélt Brüsszelben, hogy új népvándorás kezdődött, a helyzetet pedig az unió határain kell kezelni. A miniszterelnök elmondta, megállapodás született a segítségre szoruló menekültek és a gazdasági bevándorlók szétválasztásáról.