Szemét között játszottak a tetves gyerekek

dolgozik férfi gyermek HÉTKÖZNAPI kisfiú kuka SZEMÉLY szemét szemetes kuka szemeteskuka szemétszállítás szemétszállító TÁRGY férfi HÉTKÖZNAPI kisfiú SZEMÉLY szemét szemétszállítás szemétszállító TÁRGY Kairó, 2014. október 2.
Szemétszállítók dolgoznak Kair
Kairó, 2014. október 2. Szemétszállítók dolgoznak Kairóban 2014. október 2-án. Az egyiptomi főváros szemétszállítását közel száz éve egy kopt keresztény közösség végzi, a város ennek ellenére továbbra sem hajlandó hivatalossá tenni a zabbálok (szemétgyűjtők) nélkülözhetetlen szolgáltatását. MTI Fotó: Máté Bence
Vágólapra másolva!
Iszonyú körülmények között tartotta hat gyermekét egy esztergomi pár. A kicsiket nem fürdették, a ruháikat sem mosták, nem irtották ki a tetveket a hajukból, ráadásul az egyik kisfiú egyszer az udvaron gyújtott tűzbe esett. 
Vágólapra másolva!

A 47 éves férfinak és a 32 éves nőnek öt közös gyermeke van, és velük élt a nő előző kapcsolatából született gyerek is.

A pár az alapvető higiénés körülményeket sem biztosította a gyerekeknek.

Hasonló körülmények között éltek a gyerekek (illusztráció) Forrás: MTI/Máté Bence

A fürdőszoba használhatatlan volt, wc sem a házban, sem az udvaron nem volt,

a gyermekek az udvaron a szemét között játszottak.

Elhanyagolt és hiányos ruházatuk piszkos volt, sosem mosták, és a gyerekeket sem fürdették. A tetveket a hajukból nem irtották ki, nem gondoskodtak játékokról, mesekönyvről,

tulajdonképpen nem nevelték a kicsiket.

A kisfiú egyszer beleesett az udvaron rakott tűzbe, és megégett. Többször történt olyan is, hogy konyhakéssel, tapétavágóval és csavarhúzóval játszottak a lakásban.

A gyerekek már nevelőszülőknél vannak, a nő és a férfi ellen pedig kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.