Gyönyörű lány hagyja el az országot a plakátkampány miatt

Melissa, idegenellenes plakátkampány
Vágólapra másolva!
Melissa azt mondja, hogy a kormány idegenellenes plakátkampánya miatt elhagyja az országot. A lány állítása szerint még hároméves korában költözött Magyarországra a nagyszüleivel. Itt végezte iskoláit, és folyékonyan, anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet. Most azt írja, a kampány szíven találta, ezért elmegy, sőt viszi magával a magyar barátját is. 
Vágólapra másolva!

Melissa a Külföldi vagyok, elveszem a munkájukat elnevezésű Facebook-oldalon üzent.

Melissa elmegy Magyarországról, nem kér a gyűlölködésből..."Három éves koromban költöztünk Magyarországra a nagyszü...

Posted by Külföldi vagyok, elveszem a munkájukat on 2015. június 20.

A teljes szöveget itt olvashatja:

"Hároméves koromban költöztünk Magyarországra a nagyszüleimmel. Itt jártam óvodába, általános iskolába, és itt végeztem a gimnáziumot is. Amikor úgy döntöttem, hogy lehetőségek és pénz híján Németországban folytatom a tanulmányaim, összeszorult a szívem, ugyanis német származásom és állampolgárságom ellenére mindig magyarnak vallottam magam, és büszke voltam magamra, hogy anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet - egyedüliként a családomból. De ez a kampány szíven talált, és igen, már dacból is hagyom itt az otthonom, de a barátomtól azért nem válok meg."

Dübörög a plakátháború

A megkérdezettek többsége egyébként egyetért a kormányzat bevándorlással kapcsolatos plakátkampányának az állításaival – legalábbis a Századvég legfrissebb felméréséből ez derült ki, ide kattintva a részleteket is elolvashatja.

Több helyen a kihelyezésük után pár órával elkezdték rongálni a plakátokat Fotó: Polyák Attila - Origo

És kedd estig lehetett a felhasználóknak szavazni a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldalán arról, hogy melyik ellenplakátot tegyék ki Felcsútra. A bevándorlásellenes kampányt támadó akciót, amit a Vastagbőr bloggal közösen szerveztek, eddig több mint 30 millió forinttal támogatták. Itt megtudhatja a részleteket, és a nyertes plakátot is megnézheti.