Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az eget is lehazudta a pécsi csaló

Vágólapra másolva!
Másfél millió forintot csalt ki egy megtévesztett nőtől a pécsi csaló, a férfi adósságara, fia lábamputálására, sőt, halálára hivatkozott - a társkereső oldalon behálózott asszony pedig mindig kölcsönadott neki.
Vágólapra másolva!

Szabadlábon védekezhet az a 46 éves férfi, aki ellen a kiskunhalasi ügyészség emelt vádat üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt.

A vádlott még 2013-ban kezdett levelezni egy társkereső oldalon megismert kiskunhalasi nővel. Heti rendszerességgel beszélgettek, írtak egymásnak, ám a férfi visszaélt a belévetett bizalommal.

Beteg, amputálták, temetik

Először fia valós cukorbetegségére hivatkozva kért kölcsön pénz az asszonytól, 2014 elején, majd fantáziája meglódult: a legkülönbözőbb indokokkal kért további összegeket, akár 175 ezer forintot is.

A csalónak fia állítólagos végtag amputációjához, sőt eltemetéséhez kellett a pénz, de kölcsönből szerette volna törleszteni tartozását az adóhatóság felé is.

Mindenhol más sztori

A nő rendszeresen utalt neki, egészen addig, míg észrevette, hogy a férfi teljesen más történeteket ad elő másoknak írt internetes bejegyzéseiben.

Hiába kérte vissza

A becsapott asszony ezután hiába követelte vissza az időközben közel másfél millió forintosra duzzadt kölcsönt, a csaló nem törlesztett, sőt, újabb összegeket kért volna. Áldozata ezután fordult a rendőrséghez.

Ha elítélik, a férfi akár öt év börtönre is számíthat, ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről