Nyomozás indult a holokauszttagadó jobbikos képviselő ellen

Kulcsár Gergely jobbik
"Vona Gábor kérésére a Duna parton jártam" - fűzte a képhez Kulcsár Gergely
Vágólapra másolva!
Nemzeti szocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása gyanúja miatt nyomozást rendelt el Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő ellen a Központi Nyomozó Főügyészség.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki politikust egy magánszemély jelentette fel, amiért 2012-ben, egy frakciótársainak írt, de később nyilvánosságra került levélben "kamukausztnak" nevezte a népirtást - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában.

Kulcsár Gergely korábban Vona Gábor felszólítására vonult a Duna-partra vezekelni a köpködése miatt Forrás: Facebook/kulcsar.gergely.56/

A műsorban Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, a nyomozás folyamán vizsgálják majd, hogy a képviselő megnyilvánulásával tagadta vagy kétségbe vonta a nemzeti szocialista rendszer által elkövetett emberiség elleni cselekmények tényét.

Felfüggesztették mandátumát

Vejkey Imre (KDNP), az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke jelezte: a parlament - az általa vezetett testület javaslatára - kétharmados döntéssel határozhat a jobbikos képviselő mandátumának felfüggesztéséről.

Az M1 információi szerint Kulcsár Gergely ellen a holokauszt áldozataira emlékeztető Duna-parti szoborkompozíció 2011-es meggyalázása miatt is érkezett feljelentés, de az ügyészség szerint ebben az ügyben csak rágalmazás miatt indulhatott volna büntetőeljárás, ez a cselekmény azonban már tavaly nyáron elévült.

Beleköpött a cipőkbe

Lapunk is megírta, hogy vezekelni küldhette Vona Gábor Kulcsár Gergelyt, akiről kiderült, a Jobbik levelezőlistáján azzal büszkélkedett, hogy beleköpött a nyilasok által a Dunába lőtt zsidóknak emléket állító "vascipők" egyikébe. A cikket ide kattintva olvashatja el.