A gyilkos fiú szülei hívták a rendőröket

Megöltek egy 18 éves lányt Zalaegerszegen
Megöltek egy 18 éves lányt Zalaegerszegen
Vágólapra másolva!
A gyilkos szülei mondták el a rendőröknek, hogy a fiuk megölte a 18 éves zalaegerszegi lányt. A szülők a fiú ismerősétől tudták meg, hogy mi történt, neki a gyilkos mondta el telefonon. 
Vágólapra másolva!

A kapcsolatnak a lány vetett véget idén januárban. Azóta telefonon és személyesen is beszéltek egymással. Ezért történhetett, hogy a lány belement a szombati találkozóba, ahova a fiú hívta. Erről a fiatalok szülei és barátai is tudtak.

Helyszínelő rendőrök Forrás: MTI/Varga György

Este fél kilenckor találkoztak Zalaegerszegen a Kovács Károly téren, ahonnan a parkerdő felé indultak. Édesanyja este negyed tízkor még tudott beszélni a lánnyal, negyedórával később azonban már nem érte el telefonon.

Nagyon súlyos sérülések

Ekkor történt a gyilkosság, aminek a részleteiről nem beszélt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Nothoff Ingrid az Origónak annyit mondott, hogy a lány testén több olyan sérülést is találtak, amelyek egyenként is okozhatták a halálát, szexuális erőszak azonban nem volt.

Rendőrök fémdetektorokkal kutatják át az erdős, füves területet Forrás: MTI/Varga György

A gyilkosság után a fiú visszament az autójához, és – valószínűleg találomra – Keszthely felé indult. Közben felhívta az egyik budapesti barátját, akinek elmondta, hogy mit tett. Ő értesítette a fiú szüleit, és végül a fiú anyja szólt a rendőröknek.

Nem vallott

Közben a fiú az autóval egy fának csapódott, az út mellett találtak rá a rendőrök. Az első vizsgálatok szerint alkoholt és kábítószert sem fogyasztott. A fiú őrizetben van, egyelőre nem tett vallomást. Kedden előzetes letartóztatásba kerülhet.

Nothoff Ingrid szerint korábban semmi sem utalt arra, hogy ez megtörténhet. A fiú és a lány is rendezett körülmények között élt, Zalaegerszegen sokan ismerték a családokat.