Zsinórban nyeri a tendereket az ellen-Közgép

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető
Vágólapra másolva!
Sorra veszti el a közbeszerzéseket Simicska Lajos cége, a Közgép Zrt., míg a szakmában csak ellen-Közgépként emlegetett Duna Aszfalt zsinórban nyeri a megbízásokat, legutóbb egy kétmilliárdosat Debrecenben.
Vágólapra másolva!

Olcsóbb ajánlatával a Duna Aszfalt Kft. nyerte el a debreceni Nyugati kiskörút II. ütemének tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzést. Az útépítési tenderen az ellen-Közgépként emlegetett Duna Aszfalt a Colas Út Zrt.-t utasította maga mögé nettó 2,1 milliárdos vállalási árával.

Egyre kevesebb közbeszerzést nyer Simicska Lajos útépítő cége, a Közgép Fotó: Bielik István - Origo

A Duna Aszfalt megbízásáról beszámoló Napi.hu emlékeztetett, hogy a napokban a Duna Aszfalt nyerte meg a Ke-Víz 21 Kft.-vel közösen nettó 3,3 milliárd forintért a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tenderét is a 338-as számú főút Nyíregyháza nyugati elkerülő szakaszának kivitelezésére.

Mint arról az Origo beszámolt, a Közgép nemcsak a fenti 3,3 milliárdos tendert bukta el, hanem lemaradt arról a negyedmilliárdos közbeszerzésről is, amit a korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter édesapjának tulajdonában álló Vasútépítők Kft. nyert el a ráckevei HÉV felújítására.