Havasi elmondta, miért vonták vissza az Orbán-interjút

Orbán, nyugi, mindenki gyugodjon le
Budapest, 2015. november 20. Orbán Viktor miniszterelnök a Nikola Gruevszki macedón kormányfővel tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Parlamentben 2015. november 20-án. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Visszavonta az MTI Orbán Viktor a cseh Lidové Noviny-nak adott interjúját. Havasi Bertalan az Origóval azt közölte, a cseh lap főszerkesztőjének elmondása szerint terjedelmi és fordítási okok miatt nem került be a szombati lapba az interjú. 
Vágólapra másolva!

„Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a szombat reggel 05.11 órakor kiadott, Orbán Viktor interjúja cseh napilapban: az európai politikából „kikerültek a józan ész megfontolásai” című anyagunkat visszavonjuk, mert az elkészült interjú nem jelent meg a lap szombati számában, valószínűleg a jövő szombatiban fog” – közölte szombat délelőtt az MTI.

Havasi: Terjedelmi és fordítási okok

Havasi Bertalan az Origo kérdésre azt írta, az elkészült, végleges interjúszöveget tájékoztató jelleggel a Miniszterelnöki Sajtóiroda péntek délután küldte meg a Magyar Távirati Irodának.

A megjelenést mára várták.

Ahogyan az MTI 9:49-kor kiadott visszavonó közleménye arról hírt adott, a nagyinterjú még nem jelent meg, azt a jövő szombati, december 19-i számban hozzák le. A Lidové Noviny főszerkesztőjének elmondása szerint terjedelmi és fordítási okok miatt nem került be a mai lapba az interjú – mondta Havasi Bertalan.

A Lidové Noviny szombati számában nem jelent meg a miniszterelnökkel készült interjú, de az MTI leközölte. Később visszavonták, jövő héten jelenik majd meg az anyag Forrás: MTI/Soós Lajos

Nem lehet hivatkozni

A miniszterelnök a Lidové Noviny című cseh napilapnak nyilatkozott. Az interjú kivonatát a kormany.hu is átvette, de később ők is törölték.

Az MTI arra is emlékeztetett, hogy a visszavont anyag nem használható, arra semmilyen formában sem lehet hivatkozni.