Hideg lesz az újév első napja

havazás nógrád
Salgótarján, 2015. november 24. Havas cserje Salgótarján Rónabánya településrészén 2015. november 24-én. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Az év utolsó napjaiban többnyire borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, jövő héten viszont lehűlésre számíthatunk. 
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint vasárnap estig az ország nagyobb részén folytatódik a többnyire borult, párás, helyenként tartósan ködös idő, de szombaton a Dunántúl jelentős részén és a Dél-Alföldön néhol átmenetileg derült, napos idő várható. Éjszaka azonban a derült tájakon is köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződésére számíthatunk.

Vasárnap már csupán a délnyugati, nyugati határ mentén van esély napsütésre. A borult, ködös területeken szitálás bármikor előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a szél, csak szombaton a Tiszántúlon élénkülhet meg dél felől.

Havazást továbbra is csak képeken láthatunk Forrás: MTI/Komka Péter

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a borult tájakon 3 és 6, míg a napos részeken 7 és 10 fok között valószínű.

Jelentős lehűlés várható csütörtökig

Eleinte az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös időre számíthatunk, az időszak második felében viszont egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, szerdától pedig már többnyire derült időre van kilátás.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte -2 és +4, az időszak végén -8 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 3-10 fokról -2 és +3 fok közé csökken.