Orbán üzent a muzulmán diákoknak

Orbán, Brüsszel
20151015 - BRUSSELS, BELGIUM: Hungary's Prime Minister Viktor Orban pictured at the arrival on the first day of a two days European summit with head of states, Thursday 15 October 2015, at the European union headquarters in Brussels. BELGA PHOTO THIERRY ROGE
Vágólapra másolva!
Magyarországon keresztény gyökerű politika érvényesül, és a keresztény tanítás tiltja a muszlimellenességet - ezt mondta Magyarország miniszterelnöke a külföldi diákoknak.
Vágólapra másolva!

A migránsválság nem változtat Magyarország oktatáspolitikai nyitottságán, "továbbra is várjuk a külföldi hallgatókat" - mondta Orbán Viktor csütörtökön Budapesten, a külföldi diákok Magyarországi tanulását segítő ösztöndíjprogramról. A miniszterelnök akkor mondta ezt, amikor külföldi diákokkal találkozott egy fogadáson.

Külön szólt a muzulmán vallású egyetemistákhoz és főiskolásokhoz. Nekik azt mondta, hogy Magyarországon keresztény gyökerű politika érvényesül, és

a keresztény tanítás tiltja a muszlimellenességet".

Hangsúlyozta, a kormány elutasítja a muszlimellenes politikát.

A miniszterelnök azt is mondta, hogy a programban részt vevő hallgatók mind szabályozott formában érkeztek Magyarországra, betartják az ország törvényeit, és a magyarokkal való viszonyukat a kölcsönös tisztelet jellemzi.

A kormány elutasítja a muszlimellenes politikát Forrás: MTI/Varga György

A külföldi, nem európai uniós tagállamokból érkező diákok a Stipendium Hungaricum elnevezésű ösztöndíjprogramban vehetnek részt. Orbán szerint a kormány ezt bővíteni fogja. Jelenleg 45 országból érkezhetnek hallgatók Magyarországra, ezt 80-ra szeretné növelni a kormány - mondta a miniszterelnök. Kijelentette, hogy a kormány már pénzt is adott az ösztöndíjprogram bővítésére.