Maradt a veszély, marad a terrorfokozat is

honvéd, fegyveres
Gépkarabélyos katonák vigyázzák a köztereket
Vágólapra másolva!
A Belügyminisztérium szinten tartja a korábban már bevezetett biztonsági intézkedéseket. Hírszerzési információk alapján továvábbra is indokolt a közepes, 3-as szintű terrorfokozat fenntartása Magyarországon. 
Vágólapra másolva!

Magyarország veszélyeztetettsége annak ellenére nem zárható ki, hogy

konkrét fenyegetettségről egyetlen rendvédelmi szervezetnek és a titkosszolgálatoknak sincs információja.

Ez azon az értekezleten hangzott el, melyen a terrorfenyegetettséget értékelték a Terrorelhárítási Központban.

Marad a 3-as fokozat

Európa országainak érintettsége miatt a korábban elrendelt 3-as, közepes terrorfokozat fenntartása indokolt. A figyelem,

a már bevezetett intézkedések folyamatosan magas szinten tartása továbbra is elengedhetetlen

az ország biztonsága érdekében - hangzott el az értekezleten.

A Magyar Honvédség fegyveres járőrei a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásárban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A környező országok gyakorlatához hasonló intézkedések megtételén túl a TEK megerősítette műveleti készenlétét, az ország teljes területén pedig továbbra is érvényben van az országos rendőrfőkapitány által elrendelt fokozott ellenőrzés.

Mindenki, aki számít

Az értekezleten részt vett Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, Papp Károly altábornagy országos rendőrfőkapitány, Hajdu János vezérőrnagy, a TEK főigazgatója, és Kiss Zoltán dandártábornok, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója.

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója Forrás: MTI/Kovács Tamás

A résztvevők meghallgatták a TEK vezetőinek, az Információs Hivatal főigazgatójának és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatójának beszámolóját az egyes szolgálatok rendelkezésére álló nyílt, operatív és hírszerzési, valamint a külföldi partnerszolgálatoktól kapott információkról.

Helyzet nincs, válság van

Mint arról az Origo beszámolt, menekültek már hónapok óta alig érkeznek, közbiztonsági veszélyhelyzetről sincs hír, mégis

máig érvényben van a tömeges bevándorlás miatt szeptemberben elrendelt, hat megyét érintő válsághelyzet.

Az Origónak is elismerte a kormány, hogy a törvény betűje szerint le kellett volna fújni a készültséget. Több jogász szerint ez nyilvánvaló törvénysértés. Nagy Boldizsár nemzetközi jogász például akkor úgy nyilatkozott, hogy ez a diktatúrához vezető út első lépése. Más szakértő megengedőbb.