Ilyen a gyakorlatban az ország első hullámbicikliútja

Kerékpárút Körmenden
Vágólapra másolva!
Könnyen meglehet, hogy Körmend akarata ellenére, de elkészítette a város legújabb turistalátványosságát. Eddig csak fotón, de most videón is láthatják, hogyan lehet bringázni az ország első hullámbicikliútján.
Vágólapra másolva!

A kerékpárutat novemberben fejezték be, az úgytudjuk.hu azt írta, a fejlesztés 400 millió forintba került. Eddig nem is lenne semmi probléma, de a bicikliút valamiért nem lett sima, valóságos "hullámvasutat" sikerült a szakaszon kiépíteni. Íme a fotó:

Ilyen lett a kerékpárút Forrás: ugytudjuk.hu

A portál munkatársai tesztelték az utat, úgy volt, hogy egy BMX-szel mennek végig a szakaszon, de az meghiúsult, így más megoldást találtak. Hogy milyet, azt itt nézheti meg: Tesztelték a biciklis hullámvasutat.

Van rá magyarázat!

Körmend városa közleményben reagált, ebben sajnálkozásukat fejezik ki, hogy a médiumok nem arról számoltak be, hogy "egy újabb, több száz milliós beruházás valósult meg a településen, hanem arról, hogy a belterületi rész egy rövid szakaszán kapubejárók lettek kialakítva."

A közlemény szerint

a lakóingatlanok és a 8-as főút közötti szintbeli különbségek miatt egyedül a tervezett és az ezek alapján kivitelezett megoldás jöhetett szóba.

A másik megoldás, a szintkülönbség „eltüntetése” több milliárdos plusz költséget jelentett volna. Erre pedig sem lehetősége, sem pedig anyagi forrása nem volt a város vezetésének.

A közleményben azt is írják, hogy a tervezésnél az önkormányzatnak figyelembe kellett vennie a lakóingatlanok tulajdonosainak érdekeit és véleményét, így lettek betervezve és megtartva azok a kapukijárók, ami miatt a kerékpárút burkolata „hullámos lett”.