Meghalt a férfi, aki felgyújtotta magát Százhalombattán

Vágólapra másolva!
A korábbi környezetvédelmi államtitkár segített annak a férfinek, aki csütörtök este felgyújtotta magát Százhalombattán. A 60 éves férfit Budapesten kezelték, péntek délután azonban meghalt a kórházban.
Vágólapra másolva!

Meghalt az a férfi, aki csütörtök este gyújtotta fel magát Százhalombattán. A 60 éves férfin Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium korábbi államtitkára próbált segíteni.

Az egykori államtitkár a városba tervezett gumiabroncs-feldolgozó témájában rendezett lakossági fórumon vett részt,

de szerinte a két ügynek nincs köze egymáshoz.

Lakossági fórumot tartottak

A katasztrófavédelem közleménye szerint a 60 éves férfi csütörtök este gyújtotta fel magát a százhalombattai polgármesteri hivatal épülete előtt.

Az eset előtt, csütörtök délután öt órától a helyi MSZP szervezett egy lakossági fórumot a Dunai Erőműtől vásárolt területre tervezett gumiabroncs-feldolgozóról.

Erre kapott meghívást Szabó Imre korábbi környezetvédelmi miniszter és Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium egykori környezetvédelmi államtitkára.

Az eseményt nem a polgármesteri hivatalban, hanem az ezzel szemben lévő Szekeres József Konferenciaközpontba szervezték. Mivel a rendezőktől 20 óra után újabb összeget kértek volna a körülbelül 200 fős teremért, ezért a fórumnak nyolc órakor vége lett.

Élő fáklyaként

"Utolsóként hagytuk el a helyszínt fél kilenc körül, addigra kiürült a terem. Miután kijöttem, az egyik szakértővel beszélgettünk még, és közben elindultunk az autónk felé.

Ekkor tőlünk körülbelül 30 méterre óriási lángcsóva csapott fel, és egy nő azt kiáltotta a közeli ház erkélyéről, hogy felgyújtotta magát!"

- mondta az Origónak Illés Zoltán.

A férfi ezt követően élő fáklyaként belevetette magát egy közeli szökőkútba, amit azonban már téliesítettek, így csak néhány centiméternyi esővíz volt benne.

Illés elmondása szerint, ő és egy másik járókelő is azonnal a férfi után vetették magukat, és kabátjukkal, a szökőkútban lévő kevés esővízzel próbálták eloltani a férfit. Végül valaki vélhetően egy közeli étteremből kihozott egy poroltót, ezzel fékezték meg a lángokat.

Nincs köze a gumiabroncs-feldolgozóhoz

Illés Zoltán szerint a férfi öngyilkossági kísérletének nincs köze a lakossági fórumhoz, illetve a gumiabroncs-feldolgozó ügyéhez.

Az Origo úgy tudja,

a 60 éves férfi hajléktalanként élt Százhalombattán,

néhány éve kidobták a szállóról verekedés miatt. Illés szerint a ruházata alapján nem tűnt hajléktalannak, bár az időjáráshoz képest valóban alulöltözött volt.

A férfi testfelületének harminc százaléka megégett. A férfit a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház égési osztályán kezelték, azonban pénteken délután belehalt a sérüléseibe. Az ügyben az Érdi Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomoz.