Ilyen időre számíthat az ünnepek alatt

Erzsébet híd FOTÓ FOTÓTÉMA havas IDŐJÁRÁS KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY városkép Budapest, 2014. december 28.
Budapest belvárosa havazás után, 2014. december 28-án.
MTI Fotó: Lakatos Péter
Budapest, 2014. december 28. Budapest belvárosa havazás után, 2014. december 28-án. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Már biztos, hogy nem lesz fehér karácsony, borúsnak, párásnak, ködösnek ígérkezik az egész hét. Hétfőre még jeleznek valamennyi napsütést, és marad az évszakhoz képest enyhe idő, tíz fok körüli hőmérsékletekkel. Heti előrejelzés.
Vágólapra másolva!

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, és továbbra is párás lesz a levegő. A koponyeg hu előrejelzése szerint elsősorban a Dunántúlon és délen szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet, és süthet ki rövid időre a nap. Szitálás bárhol lehet. Reggel +2, délután +7 fok körül alakul a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk. Továbbra is korlátozott látási viszonyokra számíthatnak az autósok.

Kedden a megélénkülő délnyugati szél főleg a nyugati tájakon szaggatja fel a makacs ködfelhőzetet. Az északkeleti, keleti területeken maradhat a zárt felhőzet, napsütés nélkül. 5 és 11 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Fővárosi látkép múlt év december végéről. Havazni az ünnepek alatt idén nem fog Forrás: MTI/Lakatos Péter

Szerdán ismét nagyrészt borult idő lesz, csak kevés helyen bukkanhat elő rövid időre a nap. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás.

Csütörtökön,

szenteste napján túlnyomóan borult, párás, több helyen tartósan ködös idő lesz.

Gyenge lesz a légmozgás. Gyenge szitálás bárhol előfordulhat. Reggel +1, délután +5 fok körüli értékek lehetnek.

Pénteken és szombaton, karácsony első és második napján is folytatódik a borús, párás, nyirkos időjárás. A maximumok 2 és 9 fok között alakulhatnak.