Havazással indul az új év

havazás nógrád
Salgótarján, 2015. november 24. Havas fák között halad egy autó Salgótarján Rónabánya településrészén 2015. november 24-én. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Míg szilveszter napjára ragyogó napsütést jeleznek, addig újév napján már eshet a hó. 
Vágólapra másolva!

Szilveszterkor túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható. A keleti, délkeleti szél mérsékelt marad - írja a várható időjárásról az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5, -10 fok között alakul, de a szélcsendes északkeleti tájakon ennél is hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1, -2 fok között várható.

Havazással, hószállingózással kezdődik az új év Forrás: MTI/Komka Péter

Újév napján a Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet, másutt kevesebb felhő lesz az égen,

kisebb havazás valószínű.

Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6, -11 fok között várható, de az északkeleti tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -3 fok között alakul.

Szombaton nyugaton, délnyugaton többnyire erősen felhős lesz az ég, északkelet felé haladva viszont egyre kevesebb lesz a felhő, északkeleten akár néhány órás napsütés is lehet.

Legnagyobb eséllyel a Dunántúlon fordulhat elő kisebb havazás.

A keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, -11, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1, -4 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, de északkeleten nem lesz zárt a felhőtakaró.

Elszórtan hószállingózás, havazás is előfordulhat.

A keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -4 fok között valószínű.