Habony-videó: nem látnak nemzetbiztonsági kockázatot

Habony Árpád; Havasi Bertalan; Vajna, Andrew G. Foglalkozás kisbusz kormánybiztos Közéleti személyiség foglalkozása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ médiaszakember sajtófőnök SZEMÉLY tanácsadó Foglalkozás kormánybiztos Közéleti személyiség foglalkozása KÖZLEKEDÉSI ESZK
Kötcse, 2013. szeptember 15. Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó (b), Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos (k) és Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke (j) érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére Kötcsén 2013. szeptember 15-én. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Eddig 1 millió 521 ezren írták alá a Fidesznek a kötelező betelepítési kvóták ellen indított petícióját – közölte Gulyás Gergely és Németh Szilárd kormánypárti országgyűlési képviselő. Németh szerint nem a nemzetbiztonsági bizottsághoz tartozik Habony Árpád ibizai videójának az ügye. 
Vágólapra másolva!

Elfogadhatatlan minden olyan diktátum az Európai Uniótól, amely azt akarja előírni, hogy kikkel éljenek együtt a magyarok – mondta Gulyás Gergely. „Úgy gondoljuk, hogy nincs szükség bevándorlásra Magyarországon, nem szeretnénk gazdasági bevándorlókat befogadni” – hangsúlyozta a parlament alelnöke.

Habony Árpád is előkerült

Arra a kérdésre, hogy Habony Árpád külföldi időtöltésének módja vethet-e fel nemzetbiztonsági kockázatot, Németh Szilárd, aki a parlament szakbizottságának alelnöke, azt felelte:

nem a nemzetbiztonsági bizottsághoz tartozik az ügy.

Újból szóba került Habony Árpád Forrás: MTI/Varga György

Péntek reggel még arról adtunk hírt, hogy a felvétel privátra állítódott át, vagyis nem mindenki férhetett hozzá, estére pedig kiderült: a Habony Árpádra nagyon hasonlító férfi már nem is szerepel rajta.

Az eredeti hosszúságában továbbra is elérhető videó hatalmas karriert futott be az interneten, és elindította a mémgyártást, amiről az Origo is beszámolt.

Hóman-szobor

Arra a kérdésre, hogy sajtóinformációk szerint jogellenesen kaphatott pénzt az az alapítvány, amely Hóman Bálint-szobrot akar állítani Székesfehérváron, Gulyás Gergely azt válaszolta: szerinte

nem történt jogellenesség az ügyben.

Utalt Cser-Palkovics András polgármester előző napi állásfoglalására, amelyhez – mint mondta – különösebben nincs is mit hozzátenni. „De ha már mégis belemegyünk ebbe a kérdésbe, akkor nem tudom azt megállni, hogy Horn Gyulánál például senki nem vetette fel ezt a kérdést, mi sem. Szerintem álljunk meg ott, ahol most tartunk" – jegyezte meg.