Gyürk András: Brüsszelben dzsihadista kiképzőtábor működik

A választási kampányok vezetői, választás 2014-ben, Gyürk András fideszes európai parlamenti képviselő
Vágólapra másolva!
A liberálisok tönkre tették Európát, de Magyarország már szakított a dogmákkal és így az európai változás kovásza lehet. A menekülteknek csak a saját szülőföldjükhöz van joguk, Brüsszelben pedig terrorista kiképzőtábor működik. Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője interjút adott a Magyar Időknek.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió fővárosa a terror fővárosává vált, ez pedig egy "átgondolt politikai stratégia eredménye". Ezt Gyürk András mondta a Magyar Idők című kormánypárti napilapnak. Szerinte Molenbeek "dzsihadista kiképzőtáborrá" alakult, ahová "minden európai terrortámadás visszavezethető".

Az Origo tudósítója Molenbeekben járt, ahol karácsonyfát díszítő óvodásokkal találkozott.

Volt okuk rá

Gyürk András szerint Brüsszel baloldali, liberális vezetői azt gondolták korábban, hogy a multikulturalizmus jó és helyes cél. Gyakorlati okuk is volt arra, hogy - ahogy Gyürk András fogalmazott - betelpítsék a bevándorlókat: szavazatokat nyertek. "A hírhedt kerület, Molenbeek népessége 20 év alatt 30 százalékkal nőtt a szocialista polgármester irányítása alatt a tudatos betelepítés eredményeképpen. Így két évtizedig hatalmon tudott maradni az említett polgármester" - mondta Gyürk András.

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője szerint

A háborúk elől menekülő embereknek "valójában a szülőföldjük az, amihez joguk van" - mondta a politikus. Arról is beszélt, hogy szerinte nem szabad 400 ezer szírt Európába telepíteni, a kvótarendszer pedig ésszerűtlen, mert meghívást jelent a további bevándorlóknak.

Gyürk Andrása Parlamentben Forrás: MTI/Kovács Tamás

Szerinte "a reménysugár a mai borús helyzetben az az összefogás, amely a visegrádi országok között kibontakozóban van".

Fordul a szél

Magyarországon "bekövetkezett a szakítás a liberális dogmákkal, és egyre nagyobb teret nyert a józan ész"- mondta Gyürk András. Szerinte az országban győzött a demokrácia, mert a nemzeti konzultációkban milliók véleményét kérdezte meg a kormány, majd válaszaikat törvények formájában "beépítette a közös mindennapjainkba".

A bevándorlásról szóló magyarországi nemzeti konzultációt az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala tavasszal "megdöbbentőnek" és "rendkívül elfogultnak" nevezte. A kiküldött kérdőíveknek csak 12,5 százalékát küldték vissza kitöltve a megadott címre. Valamivel több mint egymillióan válaszoltak a kormány kérdéseire.

Azt is mondta, hogy Magyarország "kovásza lehet az európai folyamatoknak", mert

Gyürk András azt is mondta a Magyar Időknek, hogy Európát a liberálisok tették tönkre.

Recseg-ropog

"Az az Európa, amelyben ma élünk, két alapvető ígéretre épült: a jólét és a béke ígéretére, az építmény alapjául pedig magától értetődően a kontinens keresztény eszmei hagyományai szolgáltak. A hatvanas évektől azonban Európát túszul ejtette a liberális gondolkodás és dogmarendszer, ezért az európai ház alapjai meggyengültek. Így aztán most, amikor az a bizonyos két ígéret is megdőlni látszik, azaz a jólétet kikezdi a gazdasági válság, a békét és biztonságot pedig a migránsválság ássa alá, biztos alapok híján az egész konstrukció recseg-ropog" - mondta Gyürk András.