Felmentette a bíróság Ruttner Györgyöt

Ruttner csavar könyvbemutató 
Megjegyzés: Kármán Irén könyvének bemutatója, beszélgetés Ruttner Györggyel
Vágólapra másolva!
Első fokon bűncselekmény hiányában felmentette a bíróság Ruttner Györgyöt. Az ügyvédet két korábbi ügyfele jelentette fel, mert szerintük elsikkasztotta a letétbe tett pénzüket. 
Vágólapra másolva!

Ügyvédi visszaéléssel, sikkasztással, hamis tanúzással vádolta meg két korábbi ügyfele Ruttner Györgyöt, a Székesfehérvári Járásbíróság azonban első fokon minden vádpontban felmentette a sztárügyvédet. A Bors szerint Ruttner mosolyogva fogadta az ítéletet.

Ruttner György első fokon ártatlan Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A történet még 2012-ben kezdődött. A Kozák testvérpár 30-30 millió forintot letétbe helyezett az ügyvédnél, aki cserébe felajánlotta nekik, hogy olcsón ingatlanhoz juttatja őket. Ebből végül nem lett semmi,

Ruttner viszont nem fizette vissza a pénzt.

Az ügyvéd ellen nyomozás indult, tavaly márciusban őrizetbe vették, majd házi őrizetbe helyezték. Ezt később a bíróság lakhelyelhagyási tilalomra módosította.

Uzsorakamat, nem letét

A bíróság pénteki ítéletében kimondta, hogy a 30-30 millió forint nem ügyvédi letét volt, hanem uzsorakölcsön, amit Ruttner azért vett fel, mert nem tudta fizetni devizahiteleit. A döntéssel egy időben a jogász vidéki birtokát is feloldották a hatósági zár alól.

Ruttner György egyetlen lapnak sem nyilatkozott, mert várni szeretne ezzel a jogerős ítéletig.