Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elítélték az álfogorvos családot Nagykanizsán

Vágólapra másolva!
Álfogorvos családi vállalkozás állt a bíróság elé csütörtökön. Nagykanizsán tömtek, húztak, és minden olyasmit csináltak, amit csak egy képzett fogorvosnak lehetett volna. Ráadásul receptet is hamisítottak.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a háromtagú család, akik fogorvosnak adták ki magukat. Az apa és a lánya fogtechnikusok voltak, a lány pedig később fogászati asszisztens lett. Nagykanizsán és Murakeresztúron volt rendelőjük, szerződéses fogorvosokkal.

Megtakarítás

A család tagjai kitalálták, hogy úgy takarítanak meg pénzt, hogy a nagykanizsai magánrendelésen fogorvos helyett az apa és a lánya rendelnek, és közben egy fogászati asszisztens segít nekik. Az álorvosok

egy év alatt 64 embert láttak el, volt akit többször is kezeltek.

A rendelőbe járók azt hihették, hogy szakember kezei közé kerültek, mert a kuruzslók úgy viselkedtek, mintha fogorvosok lettek volna.

A páciensek a fogtechnikust doktornőnek szólították.

Csupán 21 embert volt tisztában azzal, hogy a "doktoroknak" nincsen megfelelő képesítésük.

Recepteket is hamisítottak

Megszerezték a murakeresztúri doktornő fejléces vényeit, és egyebek mellett antibiotikumokat írtak fel, amelyeket a betegek ki is váltottak, de a doktornő helyett, valamelyik családtag írta alá.

Az ítélet

A nő és az apja 14 hónapot, az anyja 10 hónap felfüggesztett börtönt, alkalmazottjuk pedig 150 ezer forint pénzbüntetést kapott. A nő esetében a végrehajtást három év próbaidőre, míg szülei esetében két évre, illetve másfél évre függesztették fel.

Az ítélet egyelőre nem jogerős, mert az ügyész és a négy vádlottat védő két ügyvéd is három nap gondolkodási időt kért.

Az egykori pácienseknek a vádlottakkal szembeni kártérítési igényüket 60 napon belül kell jogi útra terelniük - hangzott el az ítélethirdetéskor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről