Orbán: A homoszexuálisok házassága kedves téma, de másodlagos

Orbán Viktor
Orbán Viktor beszédet mond a Budapesti Demográfiai Fórumon
Vágólapra másolva!
A demográfiáról beszélni már nem politikailag korrekt, pedig ha nem születik elég gyermek, nem marad fenn az európai civilizáció - mondta Orbán Viktor a Budapesti Demográfiai Fórum megnyitóján. A miniszterelnök szerint a homoszexuálisok házasságára több figyelem és pénz jut, mint a családra, pedig ez csak egy kedves téma, ami nem segít a megoldáshoz. 
Vágólapra másolva!

„Civilizációnk és kultúránk fennmaradása a tét, ha képtelenek vagyunk benépesíteni a területet, ahol élünk" – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Orbán Viktor a Budapesti Demográfiai Fórumot. A háromnapos eseményen 18 ország politikusai és kutatói keresik arra a választ, hogyan lehetne megállítani Európa népességfogyását.

Orbán Viktor beszédet mond a Budapesti Demográfiai Fórumon Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A demográfia csúnya szó

Orbán Viktor szerint azért volt fontos ezt a konferenciát létrehozni, mert minden alkalmat nyíltan meg kell ragadni, hogy a demográfiáról beszéljünk.

– tette hozzá.

A kormányfő szánalmasnak nevezte, hogy Európa ma olyan szellemi állapotban van, hogy bizonyos szavakat, kérdéseket, politikai koncepciókat még kimondani sem lehet. "A kerítés nem egy csúnya szó" - utalt a közelmúlt eseményeire a miniszterelnök, aki szerint mostanában

a demográfiát sem szabad kimondani.

„Még a néppárti dokumentumokba is nehéz beilleszteni a család szót, mert a politikusok attól félnek, hogy támadásra ad okot” – mondta a miniszterelnök, aki szerint a család szó alatt mást értenek a Néppártban, mint amit a Fidesz javasol.

A homoszexualitás kedves téma

„Kik lakják be Európát?” – tette fel a kérdést Orbán. A kormányfő szerint kevésbé fontos témákra több pénz és figyelem jut, mint a családra. Ilyen a gender és a homoszexuálisok házassága.

– mondta.

A családok támogatása és a szabadság elismerése nem áll egymással szemben, ez csak egy ravasz trükk - mondta a miniszterelnök, aki szerint szerencsére Magyarország nincs rossz állapotban. A többség itt ugyanis úgy gondolja, hogy a gyermek egyszerre áldás és jutalom a társadalomban.

Orbán csütörtök este egy posztot is kitett a mai konferenciáról a saját Facebook-oldalára. Forrás: Origo

Gyermek nélkül nincs folytatás

A gyermek a társadalom életében pozitív és ösztönző erő. Időskorunkban ők fognak rólunk gondoskodni, ők viszik tovább az örökséget. Gyermek nélkül nincs folytatás, és az idősek számára nincs biztonság - mondta Orbán.

A miniszterelnök a bevándorlásról is beszélt. Szerinte, ha nincs elég gyermek, akkor előbb-utóbb előkerül a bevándorlás kérdése, hacsak nem tanulunk meg klónozni. „Ettől az Isten mentsen meg minket”- mondta. Fontos azonban, hogy a közösségek külső behatás nélkül oldják meg ezt a problémát.

- mondta a kormányfő. Hozzátette: Aki mástól várja a segítséget, annak előbb-utóbb meg kell fizetnie ennek az árát. A bevándorlók kultúrája máshogy gondolkodik a családról.

A fennmaradás a tét

"Vannak időszakok, amikor a demográfusoknak hallatniuk kell a hangjukat. Ez egy ilyen alkalom. Civilizációnk és kultúránk fennmaradása a tét, ha képtelenek vagyunk benépesíteni a területet, ahol élünk. " - mondta Orbán, aki szerint fontos, hogy minél több európai vezető helyezze a családot a politika középpontjába.