Kinek falaz Lázár János?

Lázár János sajtótájékoztatója
Lázár János
Vágólapra másolva!
Évente 1,5 milliárd forintba kerül az adófizetőknek az a 200 politikai kinevezett, akik az MSZP-s Mesterházy Attila szerint a minisztériumoknál tanácsadóként, illetve miniszterelnöki vagy miniszteri megbízottként, biztosként dolgoznak.
Vágólapra másolva!

A kampányban a Fidesz által ígért kisebb, olcsóbb állammal ellentétes Mesterházy Attila szerint, hogy a kormányzatban

Ők összesen

évente 1,5 milliárd forint juttatást kapnak, de legtöbbjük nevét titkolják

– mondta az ellenzéki politikus miután Rogán Antal új minisztériumában járva hét személynek a nevét megismerhette.

Nyilvános hét tanácsadó neve

A politikus írásbeli kérdésére korábban Rogán Antal nem volt hajlandó elárulni név szerint, kik azok, akik politikai tanácsadóként illetve főtanácsadóként dolgoznak a tárcájánál. Viszont megengedték Mesterházynak, hogy megnézze a munkaszerződéseket.

Mesterházy Attila, ha kell ledolgozza a bírság összegét Forrás: Origo

Mesterházy a sajtótájékoztatóján felsorolta a hét nevet: Vörös Tímea, Papp Csenge, Beyer-Dóczy Péter, Takács Mihály, Hernádi Ádám, Rahói Zsuzsanna és Meszena Balázs.

Ők összesen bruttó havi 4,4 millió forintot keresnek.

Mesterházy kitért arra, hogy korábbi válaszában Rogán azzal fenyegette meg, hogy ha nyilvánosságra hozza a neveket,

Erről most Mesterházy azt mondta, szerinte semmi titkolni való nincs a nevekben, azokat a törvény szerint nem kötelező kiadni, de nem is tilos neki nyilvánosságra hozni. Azt mondta, ha ezért mégis beperelnék, és netán meg is büntetnék,

akkor szívesen ledolgozza közmunkában az esetleges bírság összegét.

Még lesznek nevek

Mesterházy arról is beszélt, hogy egy másik a tárcákhoz küldött körkérdésére még nem mindenhonnan kapott választ, de – mint ahogy arról az Origo is beszámolt – négy államtitkárról illetve helyettes államtitkárról derül ki, hogy cége vissza nem térítendő uniós vagy állami támogatást kapott.

Lázár János Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Itt jegyezte meg, hogy nem válaszolt kérdésére például Lázár János sem, mert a miniszter állítása szerint nem értette a kérdést. Ezért újra feltette neki, mert arra kíváncsi: