Hárommillió forintot kapott Hende, mert lemondott

Hende Csaba Honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő a kerítés építés sajtótájékoztatón. 2015 07.16  Mórahalom külterületén, ahol 150 méteres tesztkerítést állít a honvédség a menekült áradat megállítására.
Hende Csaba Honvédelmi miniszter, a kerítés építés sajtótájékoztatón. 2015 07.16 Mórahalom külterületén, ahol 150 méteres tesztkerítést állít a honvédség a menekült áradat megállítására.
Vágólapra másolva!
Jogszerűen kapott hárommillió forintot Hende Csaba volt Honvédelmi miniszter, amikor lemondott. A kormány tagjainak fizetését szabályozó törvény szerint ez jár neki.
Vágólapra másolva!

Megkapta három havi fizetését Hende Csaba volt honvédelmi miniszter, miután lemondott - derül ki a kormány honlapjára feltöltött dokumentumból.

A 3 305 700 forint törvényesen járt a volt miniszternek.

A kormány tagjainak fizetését szabályozó jogszabály ugyanis kimondja, hogy ha egy miniszter legalább három évig hivatalban volt, de lemondott, háromhavi fizetését megkapja.

Ha Hende nem lemondott volna, hanem Orbán Viktor leváltja, akkor még több pénzhez, hathavi fizetéséhez jutott volna hozzá.

A munka törvénykönyve egyébként azt mondja ki, hogy aki felmond a munkahelyén, nem jogosult végkielégítésre.

Hende Csaba az után mondott le, hogy Orbán Viktor egy kormányülés után kritizálta a szerb-magyar határszakaszon épülő kerítés miatt. A kormányfő szerint lassan haladt az építkezés. Utóda Simicskó István lett, a kerítést pedig befejezték a déli határszakaszon.