Csúszik a Széll Kálmán tér átadása

Vágólapra másolva!
Várhatóan három hónapos csúszással lehet majd átadni a megújult Széll Kálmán teret - mondta Tarlós István sajtótájékoztatóján. A főpolgármester közfejlesztési tanácsot is létrehozna: ez a testület rangsorolná és irányítaná a budapesti beruházásokat - ha a kormány is úgy akarja.
Vágólapra másolva!

A közbeszerzés elhúzódása miatt az erdeti tervekhez képest várhatóan három hónappal később fejezik be a Széll Kálmán tér felújítását - mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere. A sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy lesz Budapesten Moszkva tér, de még nem dőlt el, hogy hol. A kérdés Moszkva főpolgármesterének látogatása során dőlhet el.

Tarlós István közfejlesztési tanács felállítását is javasolja a kormánynak.

Rangsor és irányítás

Tarlós szerint

a Budapest Közfejlesztési Tanács néven említett testület rangsort állítana a fővárosi projektek között, és össze is hangolná ezeket.

A testület a Podmaniczky Frigyes által egykor létrehozott közmunkák tanácsának mintájára alakulna meg.

Hely és ötlet is van

A főpolgármester emlékeztetett, a fővárosban jelenleg 416 barnamezős terület, vagyis elhagyatott, de újrahasznosítható ipari zóna van, amit különböző beruházások során újra lehet majd hasznosítani - a városvezetés pedig jelenleg 36 kidolgozott közlekedésfejlesztési tervet tart talonban.

Jövőre felállhat

Tarlós István hozzátette, Kocsis Mátéval ,mint önkormányzati és rendészeti tanácsnokkal benyújtanak majd egy javaslatot, hogy a főváros a jövő év elejére hozzon létre egy közbeszerzéseket lebonyolító céget 2016 elején

A főpolgármester tervszerződést is kötne a kormánnyal, hogy több uniós forrást vonhasson be a budapesti fejlesztésekbe.