Szökött farkas miatt életveszélyben a kirándulók

Farkasaik hét falkában vannak elosztva
Vágólapra másolva!
Megszökött egy farkas a pécsi állatkertből, kiürítették a városi parkerdőt. Az állat a kifutója két és fél méteres kerítésén át szökött meg, ha nincs más megoldás, kilövik az állatot.
Vágólapra másolva!

Megszökött egy farkas a pécsi állatkertből, ezért kiürítik a városi parkerdőt – tudatta a városüzemeltetésért felelős önkormányzati cég. A társaság figyelmeztette a kirándulókat, hogy közvetlen életveszélyes helyzetről van szó, ezért azonnal el kell hagyniuk a területet.

FONTOS KÖZLEMÉNY! Közvetlen életveszély a pécsi parkerdőbenKedves Pécsi Polgárok! A pécsi állatkertből megszökött egy...

Szerző: Biokom Kft., 2015. október 31.

A kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át szökött meg a farkas az állatkertből - tudatta az intézmény igazgatója. Szatyor Miklós beszámolt arról, hogy az eset délelőtt tíz óra körül történt, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel.

A farkas két fajtársával együtt pénteken érkezett egy olasz állatkertből.

Az állatkert igazgatója figyelmeztetett, hogy a farkas alapvetően kerüli az embereket, de a viselkedése kiszámíthatatlan, ezért senki se közelítsen felé. Ha valaki meglátja az állatot, forduljon a rendőrséghez - mondta.

Megszökött egy farkas a pécsi állatkertből - képünk illusztráció Forrás: Origo

A rendőrség és a helyi vadásztársaság munkatársai nagy erőkkel vonultak ki a Mecsek déli oldalára. Ha megtalálják a farkast, kábítólövedéket is alkalmazva próbálják befogni. Felkészültek arra is, hogy amennyiben szükséges, és nincs más megoldás, kilövik.

A kiszökött farkas miatt erdőjárási tilalmat rendelt el a Pécs környéki erdőkben a Mecsekerdő Zrt.: az állami erdészeti vállalat arra kéri a kirándulókat, ne induljanak el a baranyai megyeszékhelyhez közeli erdőkbe.

Megfelelő volt a kerítés

Az igazgató megdöbbenésének adott hangot a történtek miatt. "A kerítés mérete, erőssége és védelme megfelel az előírásoknak, egyelőre nem tudni, a ragadozót mi késztethette arra, hogy a villanypásztor csapásai ellenére megszökjön" - mondta.

Elővigyázatosságból a szökött állattal érkező két másik farkastelzárták,és gondolkodnak a kerítés megerősítésén, további magasításán.

A pécsi állatkertből húsz éve is megszökött egy farkas,

majd megsebesített egy testvérpárt, akiknek szívbeteg nagyanyja sokot kapott és meghalt.