Pénzért vettek kétszáz magyar menyasszonyt szerb férfiak

érdekházasság
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vágólapra másolva!
Magyar nőkkel kötöttek érdekházasságot szerb férfiak, akik így szerezhettek német és osztrák tartózkodási engedélyt. Volt olyan nő, akinek ötvenezer forintot, de olyan is, akinek kétezer eurót fizettek ezért. A Nemzeti Nyomozó Iroda sok magyar és egy szerb állampolgárt gyanúsít. 
Vágólapra másolva!

Először az esküvőn látták a magyar nők azokat a szerb férfiakat, akikhez Szerbiában mentek feleségül, persze pénzért. Általában

beszélni sem tudtak egymással

a nyelvi nehézségek miatt. A rendőrség szerint 214-szer biztosan érdekházasság köttetett, mert az ifjú házasok az esküvő után nem éltek együtt,

a szerb vőlegényeknek csak a papírok kellettek.

Az ügyleteket 73 magyar és 1 szerb állampolgár intézte. A magyarok voltak, akik 2013 tavasza óta kerestek hajadon vagy elvált magyar nőket, akiknek pénzt ajánlottak, ha hozzámennek egy ismeretlen szerb férfihez. A vőlegények így kaphattak Németországban és Ausztriában tartózkodási engedélyt.

Érdekházasságok sorát kötötték Forrás: Police.hu

Az esküvő után a nők még kimentek férjükkel Németországba vagy Ausztriába, ahol jelen voltak a tartózkodási engedélyek megszerzéséhez szükséges eljárásoknál.

A menyasszonyok 50 ezer forint és kétezer euró közötti pénzt kaptak

a házasságért. Két részletben fizettek nekik: az elsőt az esküvő után, a másodikat pedig a tartózkodási engedély megszerzésekor kapták meg.

A Nemzeti Nyomozó Iroda most fejezte be az eljárást, „családi kapcsolatok létesítésével való visszaélés” miatt nyomoztak 73 magyar és 1 szerb állampolgár ellen. A papírok vádemelési javaslattal már a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen vannak – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.