Nívódíjas postásnál nyerhettek százmilliót

Vágólapra másolva!
Egy százmilliós lottónyeremény miatt kerestük meg Barta Zoltán Istvánt, annak a békési lottózónak a tulajdonosát, akinél a helyi hírek szerint feladták a nyertes szelvényt, mire kiderült, hogy egy nívódíjas postásba botlottunk. A nyereményről nem beszélhetett, de azt elmondta, hogy a hat négyzetméteres üzletének külön irányítószáma van. 
Vágólapra másolva!

Nem tudom megerősíteni, és cáfolni sem – mondta az Origónak a békési Barta Zoltán István, akit azért kerestünk meg hétfőn, mert arról beszélnek a településen, hogy az ő Postaboltjában adták fel azt a szelvényt, amelyikkel

több, mint százmillió forintot nyert valaki

a legutóbbi lottósorsoláson a Jokerrel.

A nyereményről ugyan nem beszélhetett, de az kiderült, hogy Barta Zoltán István 1992-ben csinálta meg az ország első magánpostáját (amelyben az említett lottózó működik) akkor még postaügynökség néven. Az ő ötlete alapján működik most az ország Postabolt-hálózata, amiért megkapta a Magyar Posta szakmai nívódíját.

A Postabolt mindennel együtt csupán hat négyzetméteren működik.

Szerencsés az üzlet, már többször nyertek,

kaparós sorsjegyen volt már ötmilliós nyeremény is, de akadt, aki egy autóval lett gazdagabb. Nem ezért, de a hat négyzetméteres boltnak külön irányítószáma van, 5632 – mondta az Origónak tulajdonos.