Napsütéssel ünnepelhetünk

Napsütés, meleg, globális felmelegedés, melegrekord
Vágólapra másolva!
Pénteken a köd felszállása után szinte mindenhol előbújik majd a nap. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul, így a kabát továbbra is kötelező.
Vágólapra másolva!

Ködös, napos péntek

Északnyugat felől átmeneti felhősödés várható, emellett több órára kisüt a nap. A reggel képződött ködfoltok napközben fokozatosan feloszlanak. Főként északnyugaton, nyugaton alakulhat ki helyenként gyenge eső, zápor. A Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik az északnyugati szél, másutt mérsékelt marad a szél. A hőmérséklet délután 10, 16, késő este 4, 11 fok között alakul.

Szombaton mindenhol lesz napsütés Forrás: Thinkstock

Napsugarak a ködben

Szombaton mindenhol várható több-kevesebb napsütés, ám az éjszakai órákban képződő köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel. Vasárnap reggel is ködre ébredünk, a délutáni órákban pedig egyre több fátyolfelhő sodródik hazánk fölé. Csapadék egyik nap sem várható, és végig mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 16 fok között valószínű, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 7 fok között alakul, és talaj menti fagy is várható.