Hétfőn indulhat újra a tanítás a TF-en

Testnevelési Egyetem leégett atlétikai csarnoka
Budapest, 2015. október 15. A drónnal készült felvételen a Testnevelési Egyetem leégett atlétikai csarnoka 2015. október 15-én. A háromezer négyzetméteres csarnokban ezen a napon hajnalban keletkezett tűz, az épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált. MTI Fotó: Ruzsa István
Vágólapra másolva!
Az atlétika oktatásának megoldása jelenti a legnagyobb gondot az egyetem vezetésének, miután csütörtök hajnalban porig égett az egyetem Alkotás utcai sportcsarnoka.
Vágólapra másolva!

Az intézmény vezetése pénteken válságértekezletet tartott, a tanári kar felajánlotta, hogy ha szükséges, hétvégén is tanítanak.

A háromezer négyzetméteres csarnok teteje a tűzben beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált. Milliárdokban mérhető a kár Forrás: MTI/Ruzsa István

A sportcsarnok kiesése rövid távon hatalmas veszteséget jelent, hiszen reggel 8-tól este fél 10-ig voltak versenyek és edzések az épületben, három-négy sportág gyakorlati óráit tartották ott.

Ezek közül az atlétika oktatásának megoldása jelenti a legnagyobb gondot.

A rektor a Népszabadságnak elmondta, hogy az egyetem átmenetileg igénybe veszi a MOM sportcsarnokát és a Műszaki Egyetem felajánlott előadóit.