Több százmilliós beruházásokat adtak át a II. kerületben

Vágólapra másolva!
Új épületszárnnyal bővült a II. kerületi Szemlőhegy utcai óvoda, a 400 millió forintos fejlesztés után százzal több gyermeket tud fogadni az intézmény. Szerdán egy új játszóteret is átadtak a Szent Ferenc Kórház parkjában. 
Vágólapra másolva!

Az óvoda kétszintes, új épületszárnyában négy csoportszobát, kiszolgáló helyiségeket és egy tornaszobát alakítottak ki, a munkálatok tíz hónapig tartottak. A környezetvédelmi és energiatakarékossági szempontokat is fontosnak tartva az intézmény megújuló energiaforrásként olyan hőszivattyút kapott, amely télen részben a fűtést, nyáron a hűtést biztosítja, a napkollektorok pedig a melegvíz-fogyasztást teszik gazdaságosabbá.

Láng Zsolt: A II. kerület az egyik legnépszerűbb a családosok körében Forrás: II. kerület/Facebook

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester

a családosok körében az egyik legnépszerűbb városrésznek nevezte a II. kerületet, ahol évek óta nő a gyermeklétszám.

A mostani beruházást is figyelembe véve az elmúlt három évben az önkormányzati óvodák helyei összesen ötszázzal bővültek, így biztosított a háromévesek kötelező óvodai felvétele – tette hozzá. A 400 millió forintos beruházás költségét fele-fele arányban állta a kerület és az Európai Unió.

Több száz gyermeket vár a megújult szemlőhegyi óvoda Forrás: II. kerület/Facebook

Szerdán egy új játszóteret is átadtak a II. kerületben, a Budapesti Szent Ferenc Kórház parkjában. Az önkormányzat és a kórház együttműködése egyszerre szolgálja a helyi családosok, a betegek és látogatók érdekeit.