Orbán még több határzárat szeretne

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint egész Európa határait le kellene zárni, Németországnak és Ausztriának sem szabadna menekülteket befogadnia.
Vágólapra másolva!

Több millió menekült érkezik Európába, ha nem zárnak le még több határt – Orbán Viktor erről beszélt az ORF osztrák közszolgálati televíziónak adott interjújában. Az újabb határzárak mellett Németországnak és Ausztriának világosan ki kellene jelentenie, hogy több menekültet nem fogad be – mondta.

Orbán Viktor szerint milliók érkezhetnek Forrás: MTI/Varga György

Magyarország miniszterelnöke arról is beszélt, hogy szerinte az Európába érkezők "nagy része gazdasági bevándorló". Az előírások szerint az uniós határt érvényes papírok nélkül nem lehet átlépni, ezek ellenére Ausztria akadálytalanul átengedte a migránsokat – tette hozzá.

Azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország rendelkezik elegendő a pénzügyi és rendőri erővel, hogy minden menedékkérőt ellásson és szállást biztosítson számukra.

A probléma nem nálunk van – mondta a miniszterelnök, véleménye szerint a bevándorlók nem menedéket akarnak találni, hanem Németországban akarnak menekültek lenni.