Fegyver, drog és rengeteg valuta volt a férfinél

Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt folytatott büntetőeljárásban elfogott egy magyar főszervezőt.
Vágólapra másolva!

A nyomozás adatai szerint az embercsempész bűnszervezet Szerbiában, Magyarországon és Ausztriában élő szerb, magyar és arab származású vezetői augusztus és szeptember között több mint 400 illegális migránst juttattak az Európai Unió területére vagyoni haszonszerzés céljából. A Görögországból induló, Macedónián, Szerbián és Magyarország területén át húzódó útvonalon a szír, afgán, szomáliai, eritreai és iraki állampolgárságú illegális migránsok szállításával főként magyar és szerb állampolgárokat bíztak meg.

Több országban, egyszerre csaptak le

A több államra kiterjedő bűncselekmény közös felderítése és a folyamatban lévő büntetőeljárások összehangolása érdekében közös nyomozócsoport alakult Ausztria, Szerbia és Magyarország részvételével. A nyomozócsoport 2015. szeptember 18-án összehangolt akciót hajtott végre. Ausztria területén négy, Szerbiában kilenc, míg Magyarországon egy embert fogtak el, és vontak eljárás alá. A magyar férfi a migránsok csempészésére szakosodott bűnszervezet hazai főszervezője volt a nyomozók szerint. Az elfogáskor a rendőrök fegyvereket, kábítószert, valamint 84 millió forint értékű valutát foglaltak le. A gyanúsítottak bankszámláján zároltak több mint 25 millió forint értékű devizát.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúsítottként hallgatta ki a magyar férfit.