Újraélesztés közben törtek fel egy mentőautót

Budapest, 2015. július 13.
Mentők igyekeznek stabilizálni a Duna XXII. kerületi partjánál talált férfi állapotát 2015. július 13-án. A férfi testfelületének nagy része megégett, mielőtt a folyóba került.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budapest, 2015. július 13. Mentők igyekeznek stabilizálni a Duna XXII. kerületi partjánál talált férfi állapotát 2015. július 13-án. A férfi testfelületének nagy része megégett, mielőtt a folyóba került. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Újraélesztés közben törtek fel egy mentőautót Budapesten: a mentősök egy férfit próbáltak újraéleszteni a lakásában, ezalatt az utcán álló mentőautót feltörték, és ellopták belőle a GPS-t.
Vágólapra másolva!

Egy idős férfihez riasztották a mentőket a főváros XXIII. kerületének egyik lakásába. A férfi életéért mintegy 40 percig küzdöttek, de nem lehetett a szívét újraindítani. Az egység tagjai a mentőautóhoz visszatérve észlelték, hogy az autó ajtaját felfeszítették, és ellopták az útvonaltervező GPS-t.

Nem ez az első eset, hogy meglopják munka közben a mentősöket Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az anyagi kár néhány tízezer forint, de

a mentő a helyszínelés idejére kiesett az ellátásból, a készülék pótlására pedig nincs lehetőség.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője emlékeztetett, hogy a napokban egy mentőmotoros tárcáját és telefonját lopták el egy VIII. kerületi kapualjban, amíg éppen egy fuldokló betegen próbált segíteni. Erről a Life.hu is beszámolt. Abban és a mostani ügyben is rendőrségi eljárás indult.

Munka közben loptak meg egy budapesti mentősthttp://www.life.hu/news/20150717-munka-kozben-loptak-meg-egy-budapesti-mentost.html