Megszűnt a szmogriadó Budapesten

nk20150624
Pekingi szmog. Lassan már a kínai kommunista párt is megunja a jelenséget, amit már nyilvánosan is Kína egyik legkomolyabb egészségügyi kockázataként tartanak számon. Ehhez közvetetten a magas korrupciós ráta is hozzájárul, kenőpénzel intézik el - az egyébként papíron szigorú- környezetvédelmi törvények betartásának ellenőrzését.
Vágólapra másolva!
Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatának megszüntetését - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Vágólapra másolva!

A döntés oka a mérési eredmények és az időjárási viszonyok kedvező alakulása volt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati előrejelzése szerint vasárnaptól az időjárás változása nyomán Budapesten várhatóan javul a levegő szennyezettségének állapota, ezért nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása.

Pekingben pédául ilyen szmog is tud lenni Forrás: AFP/Str

Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére annak érdekében, hogy a szmoghelyzetek kialakulása, súlyosabb esetekben a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen - áll a Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató által jegyzett közleményben.