Lázár János kifelé jövet is mosolygott

Lázár János és a Mazsihisz vezetőségének munkamegbeszélése
Lázár János és Heisler András a beszélgetés előtt és után is jókedvű volt
Vágólapra másolva!
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter konstruktív, jó hangulatú beszélgetésként értékelte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetőivel folytatott, a szerdai Zsidó Közösségi Kerekasztalt előkészítő keddi budapesti munkamegbeszélést.
Vágólapra másolva!

A Mazsihisz székházában megtartott tárgyalás után újságíróknak nyilatkozva a miniszter úgy fogalmazott: jó néhány kérdés van, amelyekben teljes egyetértésben dolgoznak, és vannak olyan kérdések is, amelyekben nem értenek egyet. A Sorsok Házáról a miniszter elmondta: a kormány álláspontja világos, a Sorsok Háza akkor fog megvalósulni, amikor annak tartalmát a magyarországi zsidó közösségek támogatni tudják.

Lázár János és Heisler András a beszélgetés előtt - már ekkor is jó volt a hangulat Forrás: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap/Illyés Tibor

Schmidt nélkül könnyebb lenne

Heisler András, a Mazsihisz elnöke - a megbeszélést szintén konstruktívnak jellemezve - a Sorsok Házáról azt mondta, nemzetközi elismertségű intézményt Schmidt Mária vezetésével nagyon nehéz lenne létrehozni, ezért szerintük szükséges a vezetőváltás.

Az Origo itt írt arról, hogy mivel fogadták Lázár Jánost a Síp utcában.