Feljelentés lehet a legújabb gólyatáboros ügyből

beavatási szertartások gólyatáborokban, kollégiumokban
Mike Davis (L) and Rocky Lefort from the University of Massachusetts use a funnel to drink beer during spring break on South Beach 16 March 2007 in Miami Beach, Florida. Students from universities and colleges around the country are attending spring break which starts at the end of February and into mid-April. Joe Raedle/Getty Images/AFP =FOR NEWSPAPER, INTERNET, TELCOS AND TELEVISION USE ONLY=
Vágólapra másolva!
Rendőrt hívtak a SOTE gólyatáborának szervezői, mert egy hallgatót "zaklatott állapotban" találtak az egyetem záróbuliján – írtuk csütörtökön. Akkor még úgy tűnt, hogy az ügy ennyiben marad, nem indult nyomozás sem. Péntekre azonban változott a helyzet, lehet, hogy mégis lesz feljelentés.
Vágólapra másolva!

Kisírt szemű lányról, drogokról és sok rendőrről írt levelet a SOTE tatai gólyatáborával összefüggésben az Origónak egy férfi. Konkrétumokat nem állított, de utalt arra, hogy valami történhetett az egyetem idei gólyatáborában.

Drogot, erőszakot említett,

de megfogalmazása szerint semmiben sem biztos igazán. Az egyetem Instruktor Öntevékeny Csoportjának honlapján pénteken reggel megjelent egy közlemény, amelyben azt írták, hogy feljelentik a levélírót, ez a rész azonban később eltűnt az oldalról.

Az Origóhoz eljuttatott levelet megküldtük az egyetemnek és a Komárom Megyei Rendőr-főkapitányságnak is, és megkérdeztük, hogy mi történt pontosan.

Visszafogottabbak lesznek a magyar gólyatáborok Forrás: AFP/Getty Images/Joe Raedle

A rendőrség és az egyetem is nagyjából ugyanazt a választ küldte.

A rendőrség azt írta, hogy egy lány lett rosszul, miatta kellett kimenniük. A lány azt mondta nekik, hogy sokat ivott, ezért lett rosszul. Bűncselekmény nem történt, eljárás sem indult – közölték a rendőrök.

A Semmelweis Egyetem az Origót arról tájékoztatta: a gólyatábor szervezői a bajba került hallgató ellátásáról gondoskodtak.

Ezt a részt törölték a közleményből Forrás: Origo

Hogy milyen baj történt, azt nem részletezték,

azt viszont az egyetem is említette, hogy "bűncselekmény gyanúja hiányában" nem indítottak eljárást.

Pénteken reggel az egyetem Instruktor Öntevékeny Csoportja is reagált. Egy közleményt tettek ki a honapjukra, amelyben megismételték az egyetem álláspontját, de annyit hozzátettek, hogy az Origo birtokába jutott levelet valaki vélhetően álnéven írta, és abban ferdít, valamint „valótlan részleteket” közöl, ami miatt

jogi lépéseket tesznek.

Később a közleményből lekerült a fent említett rész. Úgy tudjuk, hogy az Instruktor Öntevékeny Csoport nem volt biztos a dolgában, és amíg nem alakítják ki a végleges álláspontjukat a feljelentésről, addig a jelenlegi formájában marad az oldalon a közlemény.