Átviharzott Budapesten a felhőszakadás

Vágólapra másolva!
Gyorsan jött, és majdnem ugyanolyan gyorsan távozik is a Budapestet vasárnap reggel elérő zivatarzóna. Napközben érkezhet még utánpótlás.
Vágólapra másolva!

Reggel és kora délelőtt nagyjából a Duna vonalában és a Duna-Tisza közén várható zivatartevékenység, amelyet helyenként felhőszakadás (15-30 mm csapadék) kísérhet. Ezt követően késő délutánig általában nyugodt lesz a légkör, csak néhány helyen fordulhat elő rövid zivatar.

A hőség miatt piros, a zivatarok miatt narancssárga figyelmeztetést adtak ki Forrás: met.hu

Késő délutántól, estétől több hullámban érik el dél, délkelet felől zivatarzónák az országot. Éjfélig összességében sokfelé lehet zivatar felhőszakadással (20-60 mm eső rövid idő alatt). Heves események (nagyobb jég, károkozó szél) is előfordulhatnak, nagyobb eséllyel a Dunántúl délkeleti felén és a Duna-Tisza köze déli részén. A viharok gyakorisága és hevessége szempontjából legkevésbé érintett területnek az északkeleti országrész látszik.

A reggel 7-kor készült radarkép Forrás: met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 38 fok között valószínű, a Nyugat-Dunántúlon lesz a hűvösebb, az Észak-Alföldön a legmelegebb. Késő este általában 22, 27 fok várható, de a csapadékos területeken 20 fok alatt lesz már a hőmérséklet.