Sárgaszakállas maki született Nyíregyházán

3 hónapos, ritka maki bébi, Latin nevük (Lemur fulvus mayottensis)
Ritka félmajom, sárgaszakállas maki született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt élő tenyészcsapat igen eredményes, hiszen minden évben születik utód. A kicsivel már 6 tagot számlál a különleges maki csapat.
Vágólapra másolva!
Ritka félmajom, sárgaszakállas maki született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt élő tenyészcsapat igen eredményes, hiszen minden évben születik utód. A kicsivel már 6 tagot számlál a különleges maki csapat a szabolcsi megyeszékhelyen.
Vágólapra másolva!

Igazi akrobata

A 3 hónapos kölyök 130 napi vemhesség után született, s míg eleinte anyja hasába és hátába kapaszkodva töltötte mindennapjait, most már egyedül mászik, és ismerkedik a külvilággal. A hímivarú állatka igazi akrobata, többnyire a lombok között tartózkodik. Az apróságot az állatpark vendégei testközelből is láthatják, hiszen ez a csapat is a "makierdőben" él, ahol a látogatók beléphetnek az állatok közé.

Forrás:Nyíregyházi Állatpark

Világító sárga szemek

A sárgaszakállas makik a barna makik családjába tartoznak. Latin nevük (Lemur fulvus mayottensis) sok mindent takar: a mayottensis kifejezés arra utal, hogy természetes élőhelyük Madagaszkártól mintegy 400 kilométerre, Majotte-szigetén található. Gyűjtőnevük, a Lemur pedig a lemures (szellemek) szóból származik, mivel

az egykori, első európai felfedezők szellemeknek hitték őket

és a többi maki-félét, a lombok sötétjében ugyanis csak a kiáltásukat hallották, és rikító sárga szemüket látták.