Az MSZP úgy érzi, most megcsípték a népszavazást

parlament, plenáris ülés, országgyűlés, Lukács Zoltán MSZP a cafeteria-ról kérdez
Vágólapra másolva!
Az MSZP kedden változatlan formában benyújtotta az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásának eltörlését célzó népszavazási kezdeményezését a Nemzeti Választási Irodának, így szerintük a kérdést most már biztosan a Nemzeti Választási Bizottság elé kell utalni majd.
Vágólapra másolva!

A szocialisták lépését a kezdeményezést beadó Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes jelentette be újságíróknak, a választási iroda budapesti épületéből kilépve.

Az MSZP-s Lukács Zoltán személyesen nyújtotta be pártja immár harmadik kezdeményezését Fotó: Origo

Kiemelte, az MSZP teljesen biztos abban, hogy hamarosan népszavazást lehet majd tartani a vasárnapi zárva tartásról. A szocialisták akár már ősszel elkezdhetik az aláírásgyűjtést, ha a választási bizottság átengedi az MSZP teljesen törvényes kezdeményezését - mondta Lukács Zoltán.

Nem ez az első próbálkozás

Mint arról az Origo beszámolt, az MSZP már kétszer próbálkozott azzal, hogy népszavazást kezdeményezzen a vasárnapi boltzár ellen. Mindkétszer elutasították a szocialistákat. Mint arról az Origo beszámolt, egyelőre a rendszerbontó civileknek is van esélyük a boltzár elleni népszavazásra.

Az utolsó vasárnapi nyitva tartás idején a Tescóban Fotó: Bielik István - Origo

A szocialisták eközben háborognak amiatt, ahogy a Nemzeti Választási Iroda elnöke a minap elutasította kezdeményezésüket.