Hőkamerákkal is védik a szerb-magyar határt

Mórahalom, 2015. július 18.
Az ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza a magyar-szerb határon 2015. július 18-án.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Mórahalom, 2015. július 18. Az ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza a magyar-szerb határon 2015. július 18-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
A lehető legmodernebb technikai eszközökkel, például hőkamerákkal is védi a rendőrség a magyar-szerb határszakaszt - mondta Balázs László az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának helyettes vezetője. 
Vágólapra másolva!

A rendőr ezredes az M1 aktuális csatornán elmondta: összesen tíz úgynevezett stabil, vagyis telepített hőkamerából áll az a rendszer, ami - szinte teljes körűen - ellenőrzi a határszakaszt.

Az ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza a magyar-szerb határon Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A rendőrök ugyanakkor rendelkeznek mobil, vagyis gépjárműveken szállítható kamerákkal is, amikkel már teljesen lefedhető a határ.

Egyetlen ilyen hőkamera egyébként

10 kilométeres sugarú körben képes ellenőrizni a körülötte lévő területet

- tette hozzá Balázs László. Beszélt arról is, hogy a határszakaszon folyamatosan járőröznek a kollégái, így nagyon gyorsan képesek reagálni, "ha egy migránscsoport megjelenik".

A biztonsági határzár mintaszakasza már elkészült. Ide kattintva elolvashatja a részleteket.