Elkapták a szegedi egyetemista lány támadóját

Szeged megvert lány
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk')); Egyetemista lány,pont olyan mint a tied,az enyém. Szombat este, a bátyja és a barátja társaságában célpontja lett 3,... Posted by Sajóné Mákos Edit on  Sunday, July 19, 2015
Vágólapra másolva!
A rendőrség elfogta a szegedi egyetemista lány támadóját. A fiatal lányt azért verték meg szombaton, mert a barátját bevándorlónak hitték.
Vágólapra másolva!

Bv. alkalmazott lehet a tettes

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy büntetés-végrehajtási alkalmazott volt a támadó. A lap úgy tudja, hogy a gyanúsított szolgálati viszonya már megszűnt. Az eset után azonnali hatállyal elbocsáthatták. Az a rendőrségi közleményből is kiderül, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy iratait

hatáskör és illetékesség hiánya miatt

megküldte a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek. Az MTI kérdésére, azzal összefüggésben, hogy a rendőrség általában akkor hivatkozik hatáskör és illetékesség hiányára, ha az érintett tagja a hivatásos állománynak, Szenti Szabolcs annyit árult el: a gyanúsított nem rendőr.

Bevándorlónak hitték a férfit, a lányt verték meg

A Délmagyar korábban megírta: egy fekete ruhás kopasz férfi vert meg egy egyetemista lányt szombaton este Szegeden. A lány a barátját próbálta megvédeni, akit a támadó bevándorlónak hitt. Szemtanúk beszámolója szerint a támadó azt üvöltözte, hogy "takarodj az országból", és nekiindult, hogy megverje a fiút. A fiú barátnője próbált közbelépni, de hiába mondta, hogy a barátja itt született, itt él, és magyar állampolgár, nem tudta megállítani a támadót.

Az ütések nagyját a lány kapta, akinek eltört az arccsontja.

Mire a rendőrség kiért, a támadók elfutottak.

Így nézett ki a lány állítólag a támadás után Forrás: Sajóné Mákos Edit/Facebook

Valaki videóra vette

Hétfőn kiderült, hogy egy arra járó turista rögzítette a történteket, és a videót elküldte a rendőrségnek. A felvételen az látszik, hogy két ember fekszik a földön, egyikük többször is megpróbál felállni.

A háttérben egy kopasz fiatal látható, aki többször nekimegy a társaság többi tagjának.

A videó készítője azt írta: "gyorsan történt az egész, arra lettem figyelmes, hogy a híd alatt verekedés tört ki, 2 vagy 3 ember teljes erejéből ütött valakit, akkor még nem láttam, hogy egy lányt". A rendőrség ezután azt kérte, hogy aki a támadót felismeri, jelentkezzen.

Budapest belvárosában kedd este békés tüntetést tartottak a megvert szegedi lány melletti kiállásként, és általában a gyűlöletkeltés áldozatainak védelmében.