Hatvanéves hallgatója lehet a felsőoktatásnak

felvételi educatio ponthatár jelentkezés 
Érdeklődők talársapkát próbálnak az Eszterházy Károly Főiskola standján a 14. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállításon a Papp László Budapest Sportarénában 2014. január 16-án.
MTI Fotó: Szigetváry
Budapest, 2014. január 16. Érdeklődők talársapkát próbálnak az Eszterházy Károly Főiskola standján a 14. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállításon a Papp László Budapest Sportarénában 2014. január 16-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A legidősebb felvételiző 61 éves volt a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán, ő egyike az intézménybe jelentkező 5518 hazai és külföldi diáknak. A legkedveltebb szak már nem a kommunikáció, hanem a turizmus.
Vágólapra másolva!

A felvételizők száma 12 százalékkal nőtt a tavalyhoz képest. A BKF-en a pótfelvételi még azoknak is kínál lehetőséget, akik esetleg nem érték el a szükséges 280 pontot, egyes szakokra ugyanis nem az érettségi és tanulmányi eredmények jelentik a belépőt, hanem kifejezetten a felvételi vizsgán nyújtott teljesítmény - közölte a BKF.

A pótfelvételizők egy része duális képzésben is részt vehet, ők a főiskola keretein belül Európa egyik vezető számviteli vállalatánál, a Process Solutions-nél, és a KIT-nél szerezhetnek majd gyakorlatot. A pótfelvételi jelentkezést július 27-től lehet beadni az e-felvételi rendszeren keresztül.

Beindult az emberi erőforrások szak

A főiskolán a legtöbb diák a turizmus és vendéglátás szakra jár majd, a következő legnépszerűbb szak a kereskedelem és marketing. Még mindig tartja magát harmadik helyen a kommunikáció és médiatudomány, de felzárkózóban van a gazdálkodási és menedzsment, valamint az emberi erőforrások szak is. Ez utóbbi erősödése országos tendencia - közölte a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola.

Csütörtökön kiderülnek a ponthatárok Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ázsiából érkezik a legtöbb külföldi diák

Magyarországon levelezőre egyre kevesebben járnak, a BKF-en a tavalyihoz képest 4 százalékkal többen szeretnének ezen a tagozaton végezni. Egyre több a külföldi diák, Brazíliából éppúgy adtak be jelentkezési lapot, mint Svájcból, de a legtöbben Ázsiából érkeznek majd.

A főiskolára felvételiző magyarok fele budapesti, a másik feleaz ország többi régiójából vegyesen jelentkezett. A felvételizők között a hölgyek képviselik magukat nagyobb arányban, a fiúk aránya 34 százalékos.

A ponthatárokat július 23-án este hirdetik ki, azok ezzel egy időben elsőként a www.felvi.hu honlapon is elérhetők lesznek. Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még aznap este sms-értesítést is kapnak az eredményekről.