Ellepik a rendőrök Budapestet

rendőr igazoltatás
Budapest, 2013. február 28. Tóth Balázs rendőr százados (b, rendőrautó mögött takarva) és Pásztor István Krisztián rendőr törzszászlós közúti ellenőrzésre megállít egy személygépkocsit Újpesten, a Megyeri úton 2013. február 28-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros több kerületében szombaton – közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A közleményük szerint – ahogyan fogalmaznak – Budapest I., II., V., VI., VII., XI., XII., XIII. és XIV. kerületében szombaton 10 órától 24 óráig fokozott személy- és gépjármű-ellenőrzést tart a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Azt írták:

a fokozott ellenőrzés célja a közrend és közbiztonság fenntartása,

a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása és a közlekedési balesetek megelőzése.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Átvizsgálhatják a ruházatot is

Az ellenőrzés során a rendőrök

igazoltathatnak, ruházatot, járműveket vizsgálhatnak át, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

Hozzátették: a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, megakadályozása.

A rendőrség közleménye nem tér ki arra, hogy mi az oka a fokozott ellenőrzésnek, ugyanakkor szombat délután lesz a fővárosban a Budapest Pride felvonulás.