Viharos széllel közelít a hidegfront

zivatar Budapesten
Budapesten felhőszakadás, vihar, eső, zivatar.
Vágólapra másolva!
Hétfőn este az Alpokaljára és a Fertő-tó környékére Ausztria felől átsodródhat egy-egy gyenge zivatar, kedden azonban már sok helyen kell viharos szélre és esőre számítani. 
Vágólapra másolva!

Kedden napközben átvonuló hidegfront mentén az északnyugatira forduló szél átmenetileg sokfelé viharossá (60-70 km/h) fokozódik - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön kevéssel 70 km/h-t is meghaladó széllökés is előfordulhat kis valószínűséggel.

Esőre és erős szélre is számítanunk kell holnap Forrás: Olvasói fotó/Eotvos Csaba

A Tiszántúlon kedden délelőtt még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd ott is megnövekszik a felhőzet, országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, a Tiszántúlon egy-egy zivatar is kialakul.

Viharos szél

Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, megerősödik, időnként viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul, a még gyengén felhős Tiszántúlon lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 17 és 23, másutt 24 és 30 fok között valószínű, de délután a legtöbb helyen ennél hidegebb lesz.