Dávid Ibolyáék ötödik éve magyarázzák az igazukat

Almássy Kornél; Dávid Ibolya; Herényi Károly
Az MDF körül történtek máig sem tisztázódtak
Vágólapra másolva!
Az ügyész pénzbüntetést, a védelem felmentést kért Dávid Ibolya és Herényi Károly volt MDF-es politikusoknak az UD Zrt.-üggyel összefüggésben kényszerítés vádjával folyó elsőfokú büntetőperében a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden.
Vágólapra másolva!

Az MDF korábbi elnökét és egykori párttársát azért vádolja kényszerítéssel az ügyészség, mert álláspontja szerint a politikusok titokban rögzített hangfelvétel nyilvánosságra hozásával kényszerítették 2008 szeptemberében Almássy Kornélt, hogy lépjen vissza az MDF elnökjelöltségétől.

A máig ismeretlen forrásból Dávid Ibolya birtokába került lehallgatási anyagokon többi között az UD Zrt. biztonságtechnikai cég egyik akkori vezetője beszélt Csányi Sándornak, az OTP elnök-vezérigazgatójának az MDF-elnök elleni adatgyűjtésről, illetve egy esetleges MDF-en belüli hatalomváltásról. (A beszélgetések résztvevői félreértésnek minősítették ezeket az értelmezéseket.)

Dávid Ibolya, Herényi Károly és Almássy Kornél egy korábbi tárgyaláson Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A több mint öt éve folyó eljárásban a vádlottak tagadják bűnösségüket, három éve első fokon egyszer már felmentette őket a bíróság, ám azt a döntést másodfokon hatályon kívül helyezték, ezért kezdődött újra az eljárás.