Székelyföldi áldozatai vannak a súlyos balesetnek

Vágólapra másolva!
Többségében székelyföldi magyarok haltak meg abban a balesetben, ami Romániában, Arad megyében történt. Hatan haltak meg, a frontális karambolt csak egy kétéves kislány élte túl.
Vágólapra másolva!

Egy autó hét utasa közül csak egy kétéves kislány élte túl azt a súlyos balesetet, amiben hatan meghaltak és négyen megsebesültek péntek hajnalban, Romániában. Egy kamionnal ütközött frontálisan a személyautó.

Az áldozatok többsége magyar, négyen a székelyföldi Hargita megyéből származnak - mondta az Arad megyei rendőrség szóvivője. Az áldozatok egy hétszemélyes autóban utaztak, és valószínűleg a sofőr fáradtsága miatt hajnali 4 óra 30 perckor előbb egy szembe jövő autó oldalának csapódtak kocsijukkal, majd frontálisan ütköztek egy szembe jövő kamionnal.

A kamion kabinja alá szorult gépkocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, utasai közül csak egy kétéves kislány maradt életben, akit súlyos sérülésekkel szállítottak az Arad megyei kórházba. A balesetről beszámoló romániai portálok azt közölték, hogy a gépkocsiban sok csomag volt, az áldozatok talán külföldről tértek haza.

A baleset a nagylaki határátkelőtől mintegy 110 kilométerre történt. Az E68-as országúton mintegy négy órán keresztül állt a forgalom a helyszínelés miatt. Az Aradon.ro hírportál képes beszámolója szerint az áldozatok közt négy, 17, 19, 29 és 49 éves férfi, valamint két fiatal, 15 és 19 éves nő van.