Az alaptörvény miatt őrzik a plakátokat

Pénteken elkezdték kiragasztani a kormány bevándorlókat figyelmeztető plakátjait. Szombat reggelre ugyanakkor mindkét plakátot le is festették ismeretlenek. A témáról bővebben ITT olvashat
Vágólapra másolva!
A rendőrség az alaptörvénnyel magyarázza, miért vigyázzák civilbe öltözött rendőrök a kormány bevándorlásról szóló plakátjait. Eddig hat plakáttépkedőt kaptak el, az Együtt kiáll mellettük.
Vágólapra másolva!

Alaptörvénnyel rögzített feladatunk a közrend és a közbiztonság megőrzése - ezzel indokolta a rendőrség az MTI-nek, miért is kell, hogy rendőrök vigyázzák a kormány bevándorlóknak üzenő óriásplakátjait.

Mennyibe kerül?

Az Együtt, amely korábban a plakátok megrongálására biztatott, közérdekű adatigénylés formájában kérdezte meg a hatóságot, mennyibe is kerül naponta a plakátok őrizete. Az ORFK ugyanakkor állítja, ilyen megkeresés eddig nem érkezett hozzájuk.

Lesben álltak

A Kettős Mérce úgy tudja, a plakátokat

civil ruhás nyomozók figyelték,

akik szombat éjjel a Városligetben el is fogtak pár rongálót, akció közben.

A Fidesz feljelent

A rendőrség eddig három férfit és két nőt fogott el a konzultációs plakátok átfestése, megszaggatása miatt, a Fidesz pedig feljelentést is tett a szabálysértők ellen.

Pénteken elkezdték kiragasztani a kormány bevándorlókat figyelmeztető plakátjait. Szombat reggelre mindkét plakátot ismeretlenek lefestették Fotó: Polyák Attila - Origo

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke hangsúlyozta: pártja kiáll a plakátrongálás miatt előállított aktivistái mellett, és minden jogi, illetve politikai segítséget megad nekik.