Különadó miatt aggódhat Andy Vajna

Andy Vajna
Vágólapra másolva!
Ha az ellenzéken múlna, különadó terhelné a jövőben a szerencsejátékokat, a pénzből pedig az oktatást, az egészségügyet és a szociális ágazatot támogatnák. A Párbeszéd Magyarországért szerint elég volt abból, hogy célzott törvényekkel juttassák extraprofithoz a kaszinótulajdonosokat.
Vágólapra másolva!

Különadót vetne ki a kaszinókra és az internetes sportfogadásra a Párbeszéd Magyarországért (PM), az így befolyó összegből pedig a többi közt az egészségügyet és a szociális ágazatot támogatnák. A javaslat - ha a kormánypártok elfogadnák - érzékenyen érintené a kaszinótulajdonos Andy Vajnát.

Andy Vajna filmipari kormánybiztos kaszinóbevételeit is különadóval sújtaná az ellenzéki párt Fotó: Valuska Gábor

Az ellenzéki párt elnökségi tagja, Erőss Gábor emlékeztetett: a szerencsejáték-törvény tervezett módosítása lehetővé tenné, hogy ne csak az állami Szerencsejáték Zrt. foglalkozhasson internetes szerencsejátékkal, hanem azok is, akik korábban kaszinókoncessziót kaptak az államtól.

Csak a haverok

Tehát Andy Vajna kormánybiztos és Szima Gábor, a debreceni futballklub volt tulajdonosa is - jegyezte meg, hozzátéve: a Fidesz gondoskodott róla, hogy csak a "haverjaiké" lehessen kaszinó Magyarországon. A tavaly kiosztott hét kaszinókoncesszióból öt Vajnáé, kettő Szima érdekeltsége.

Andy Vajna egyik kaszinója a főváros VIII. kerületében Forrás: Origo

Az Origo is beszámolt arról: fideszes önálló indítvány javasolja az online kaszinójáték részletes törvényi szintű szabályozását. A javaslat kimondja, hogy az online kaszinójáték szervezésére csak olyan szervező jogosult, amely rendelkezik kaszinójáték szervezésére vonatkozó koncesszióval.