Ennyit ritkán fizetnek ittas vezetésért

másnaposság másnapos alkohol pálinka
Budapest, 2013. december 5. Pálinkát kóstol egy résztvevő a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megrendezett Szent Miklós Pálinka Ünnepen 2013. december 5-én. A Brill Pálinkaház birskörtepárlata lett 2013-ban Magyarország Legjobb Pálinkája. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Egy nap alatt csaknem 3 és fél millió forint bírságot szabott ki ittas vezetőkre a Ceglédi Járásbíróság. Összesen húsz embert ítéltek el. Volt, akinek 450 ezer forintot kell fizetnie, de olyan ember is akadt, aki börtönbe megy. 
Vágólapra másolva!

0,86 ezreléknyi alkoholt találtak annak az embernek a vérében, akit 450 ezer forintra bírságoltak, és a vezetéstől is eltiltották 1 évre és 6 hónapra. Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az Origónak azt mondta, hogy a férfi azért kapott ilyen súlyos büntetést, mert korábban már volt büntetve. Ezt az alkoholtartalmat egyébként körülbelül

két deci pálinka elfogyasztásával sikerülhet elérni.

A férfin kívül a hét elején még tizenkilencen álltak bíróság elé ittas vezetés miatt Cegléden. Az ügyészség akkor azt írta, hogy a városban és környékén tavasz óta ugrásszerűen megnőtt az ittasan vezetők száma.

Jobb, ha nem iszik vezetés előtt Forrás: MTI/Kovács Tamás

A bíróság 150-től 450 ezer forintig büntetett,

összesen csaknem 3 és fél millió forint pénzbírságot szabtak ki. Volt olyan vádlott is, akit közmunkára ítéltek, sőt egy ceglédi férfit, aki 2015 áprilisában Cegléden, az Álmos utcában ittasan vezetett és egy elsőbbségadás kötelező táblának ütközött, 8 hónap letöltendő fogházbüntetésre ítéltek.