Dopeman azt mondta, nem bűnös

Kónya Péter Budapest, 2015. június 3.
Pityinger László (Dopeman) rapper érkezik az ellene nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt indított büntetőper első tárgyalására, a Budai Központi Kerületi Bíróságra 2015. június 3-án. Balra Kónya
Budapest, 2015. június 3. Pityinger László (Dopeman) rapper érkezik az ellene nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt indított büntetőper első tárgyalására, a Budai Központi Kerületi Bíróságra 2015. június 3-án. Balra Kónya Péter független országgyűlési képviselő, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társadalmi elnöke. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Pillanat szülte fricska volt, hogy lábbal odébb gurította Orbán Viktor szobrának letört hungarocell fejét Pityinger László, Dopeman. A rapper szerdai bírósági tárgyalásán azt is mondta, hogy nem követett el garázdaságot. 
Vágólapra másolva!

Tagadta bűnösségét az Orbán-szobor ledöntése miatt garázdasággal megvádolt Pityinger László, Dopeman. A rapper pere szerdán kezdődött a Budai Központi Kerületi Bíróságon. Garázdaság miatt emeltek vádat ellene.

A vádirat szerint egy 2013. szeptember 29-i tüntetésen ledöntöttek egy Orbán Viktort ábrázoló hungarocellszobrot, majd amikor a földre zuhant, a rapper belerúgott a testről levált és elgurult fejbe.

Pityinger Lászkó a tárgyalóterembe érkezik Forrás: MTI/Kovács Tamás

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője korábban azt mondta, hogy az ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt nyújtott be vádiratot.

Pityinger László a tárgyaláson elmondta: pillanat szülte fricska volt, hogy lábbal odébb gurította a szoborfejet. Ezt a mozdulatot nem tervezte meg előre, de mikor elé gurult a "tárgy", a kormányfő kedvenc sportjára gondolva "lábbal megállította, majd odébb passzolta."

A bíróság további bizonyítást rendelt el, és szeptemberre napolta a pert.