A közbeszerzés állatorvosi lova

Vágólapra másolva!
Olyan cég végzi egy éve a Honvédkórház közétkeztetését, amelynek nincs túl patinás szakmai múltja, ráadásul a közbeszerzési pályázat által támasztott feltételeknek önmagában meg sem felelt volna. 
Vágólapra másolva!

Tavaly júniusban a Róbert Károly körúti Honvédkórház - a balatonfüredi és hévízi szanatóriummal együtt - új közétkeztetési szolgáltatót kapott pályázat útján.

A Gastro Finomságok Zrt. - Junior Vendéglátó Zrt. konzorciuma nyert. Az ügylet érdekessége, hogy a Gastro alig másfél évvel korában alakult, s éves forgalma mindössze tizenegynéhány millió forint volt.

A közbeszerzési pályázat feltételei szerint azonban a pályázónak 500 ezer élelmezési napot kellett igazolnia. Fejenként 550 forintos közétkeztetési normával számolva ez 275 millió forint, azaz a Gastro ezt nem teljesítette. A siker érdekében összeállt a Juniorral: ők hozták a kapcsolati tőkét, a Junior a referenciát. A Gastro tulajdonosa ugyanis az a Lóki család, amely hagyományosan a honvédelmi tárca beszállítója.

Szép bevétel

A pályázat két évre szólt, ennek félidejéhez közeledünk, ennek apropóján kerestük meg a Honvédelmi Minisztériumot a konzorcium eddigi teljesítményéről.

Megtudtuk, hogy a MH Egészségügyi Központ élelmezési feladatok ellátása címen 2014-ben 191 363 489 forintot fizetett ki a Gastro Finomságok Zrt. - Junior Vendéglátó Zrt. konzorciumnak. Hivatalos panasz egyébként nem érkezett a szolgáltatásra - közölte a HM sajtóosztálya.

Úgy tűnhet tehát, hogy jó kapcsolatokkai meg lehet kerülni a pályázathoz szükséges feltételeket, és egy hadiipari beszállítóból is lehet konyhás.